Festival mentalnog zdravlja u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Festival mentalnog zdravlja" u Novom Sadu

"Festival mentalnog zdravlja" održaće se danas i sutra na 1. spratu SPENS-a od 17 do 20 časova.

Festival je nastao u okviru kampanje "Osloni se na mene sad ti" kojom Institut za javno zdravlje Vojvodine obeležava 10. oktobar, Svetski dan mentalnog zdravlja. Na Festivalu učestvuje 45 partnerskih ustanova i organizacija, a sufinansiran je od strane Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada.

Aktivnosti festivala su namenjene svim generacijama, od dece do starijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sugrađana.

Na preko 40 štandova izlagači će pripremiti brojne kreativne i psihološke sadržaje, a posetioci će moći da pogledaju i 4 izložbe, učestvuju u "živoj knjizi", prijave se za niz besplatnih psiholoških radionica i pogledaju pozorišnu predstavu studenata psihologije

Osnovna poruka kampanje i festivala je da se mentalno zdravlje tiče svih nas. Ono ne zavisi od samo od pojedinca i ne može da se svede na odsustvo mentalnih poremećaja. Iz tog razloga, važno je da kroz udružene napore zajednice i razvijanje empatije, poverenja, humanih i solidarnih odnosa među ljudima stvaramo uslove za srećnije odnosno (mentalno) zdravije društvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.