Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2022, 16:50

Festival gomboca u Ruskom Selu

Takmičenje u pravljenju gomboca, tradicionalnog jela vojvođanske kuhinje, organizovan je u etno kući ''Torontal" u Ruskom Selu. Festival gomboca, pravi mali praznik gastronomije, organizuje se od 2013. godine i postao je lepa tradicija. Ove godine, varjače je „ukrstilo“ više od 10 ekipa sa severa Banata, a sve varijacije pripremljenih knedli bile su – za medalju.

Priprema startih recepata, očuvanje tradicije i lepo druženje dobitna su kombinacija ruskoselskog „Festivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gomboca“.

Iako zvanično takmičarskog karaktera, manifestacija je posvećena dobroj atmosferi, degustaciji pripremljenih specijaliteta i druženju.

Ekipe sa severa Banata imale su u svojim redovima umetnice kuhinje, pa su varijacije gomboca bile više nego kreativne. A priprema čuvenih knedli, kažu, nije komplikovana.

Festival gomboca u Ruskom Selu podseća nas na gurmanluke karakteristične za kuhinju Banata, a uz degustaciju, mirise i ukuse knedli, cimeta, vanile, ožive mirisi i ukusi detinjstva.

Šta je pravi recept za dobre gomboce, mogli su saznati svi oni koji su svartili do etno-kuće Tortontal u Ruskom Selu.

Tradicionalna kuhinja deo je nasleđa, a događaji poput Festivala gomboca način su da i taj deo tradicije prenesemo na mlađe generacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kikinda: Festival gomboca održan u Ruskom Selu

Izvor: Danas, 27.Sep.2022, 08:27

U Ruskom Selu održan je ''Festival gomboca'', deveti po redu a takmičenje u pravljenju tradicionalnog jela vojvođanske kuhinje, okupilo je deset ekipa iz mesta sa područja grada Kikinde.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.