Festival Piano City Novi Sad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2017, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival "Piano City" Novi Sad

Piano City festival održaće se u Novom Sadu od 8. do 10. septembra 2017.

Koncept festivala, koji je osmislio nemački pijanista Andreas Kern, a iza kojeg na našem tlu stoji udruženje Mistyland iz Novog Sada i pijanisti i nastavnici klavirskog praktikuma na Akademiji umetnosti, Maja Alvanović i Kosta Jevtić, podrazumeva klavir za svakoga, na trgovima, u bolnicama, u domovima građana u koncertnim dvoranama, koncerte domaćih i inostranih profesionalnih pijanista, ali i amatera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i entuzijasta.

Ovaj festival daje šansu svim pijanistima da izađu iz svoja četiri zida i podele radost muziciranja sa građanima Novog Sada.

Celodnevni maratoni klasične, džez, savremene umetničke i popularne muzike, obuhvatiće do 100 koncerata za jedan vikend.

Specifičnost festivala Piano City je namera da se ožive „kućni koncerti" i tradicija okupljanja po salonima oko pijaniste i klavira, sa ciljem da se pojača komunikacija između pijaniste i njegove publike i da koncerti u domovima ljudi postanu ponovo mesta umetničkih okupljanja.

Na festivalu će nastupiti i inostrani umetnici Andreas Kern (Berlin), Dario Candela (Napulj) i Zlata Čočieva (Moskva/Salcburg), virtuozna ruska pijanistkinja mlađe generacije, čiji solistički koncert je planiran za zatvaranje festivala 10. septembra u Sinagogi.

Prijavljivanje za Piano City Novi Sad traje od 01. aprila do 31. maja i otvoreno je za domaće i inostrane pijaniste svih uzrasta, različitih žanrova i različitih nivoa izvođaštva.

Kandidati se prijavljuju isključivo na zvaničnom sajtu festivala www.pianocitynovisad.com slanjem linka za svoj dvominutni video snimak na youtube kanalu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.