Festival Merlinka u Novom Sadu, u ponedeljak projekcija filma Kristina (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2022, 12:32

Festival "Merlinka" u Novom Sadu, u ponedeljak projekcija filma "Kristina" (AUDIO)

U Kulturnom centu u Novom Sadu, sinoć je otvoren 14. Međunarodni filmski festival "Merlinka’", pod sloganom “Acta non verba”.

Tokom četiri festivalska dana biće prikazano 14 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova, koji se bave LGBT tematikom. Na repertoaru je, poslednjeg dana festivala, i višestruko nagrađivani domaći igrano-dokumentarni film Nikole Spasića, “Kristina”, čija je novosadska premijera održana u četvrtak.

Glumica Jelena Galović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istakla je da je film neverovatnom brzinom zadobio pažnju svetske javnosti.

Priča je zasnovan na stvarnoj ličnosti, koja u filmu glumi samu sebe. Kristina je transrodna seks radnica koja živi sa mačkom.

Svi smo rođeni pod istim nebom i svi imamo prava na život i na ljubav, dodala je Jelena Galović.

Festival Merlinka ima cilj da istakne da podrška, LGBT+ zajednici, koja se zasniva na rečima, više nije dovoljna i da je vreme za angažovanu filmsku umetnost i fizičko prisustvo.

Festival će trajati do ponedeljka, a program će paralelno biti prikazan i u Domu omladine u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.