Fanfare za Evropu - dobrodošli u Novi Sad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2016, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fanfare za Evropu - dobrodošli u Novi Sad"

Akademija umetnosti Novi Sad, pod umetničkim rukovodstvom profesora Nebojše Jovana Živkovića sprema kratak muzički događaj sa perkusionistima i izvođačima na limenim duvačkim instrumentima sa Akademije u umetnosti 23. maja u 17 časova kod Sahat kule na Tvrđavi, a u 18.30 časova na Trgu, kod spomenika S. Miletiću.

Specijalni gost na instrumentu "marching snare drum" (pokretni/noseći bubanj) je prof. John Wooton iz SAD.

Posle nastupa na Evrosongu 2015. u Beču >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i u bečkoj gradskoj kući, izvešće se i sa Petrovaradinske tvrđave delo ''Fanfare'' od N.J. Živkovića, u izvedbi studenata AU propraćene gromovitim, prodirućim zvucima i udarcima dubokih bubnjeva.

Master drummer-bubnjar John Wooton demonstriraće svoje veštine na marching snare bubnju (doboš za marširanje).

Sa Tvrđave, okrenuti prema gradu, 12 limenih duvačkih instrumenata (poput fanfara) uz pratnju perkusija najavljuju ujedno i seriju događaja, koji su vezani za kandidaturu Grada za evropsku prestonicu kulture.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.