Fabrika briseva uništava testove posle posete Trampa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 07:04

Fabrika briseva uništava testove posle posete Trampa

Proizvođač medicinskih štapića za uzimanje briseva primoran je da uništi testove na koronavirus nakon posete američkog predsednika Donalda Trampa tom postrojenju u saveznoj državi Mejn.

Dok su zaposleni u laboratorijskim odelima i zaštitnoj opremi radili u fabrici "Puritan Medical Products" tokom posete Trampa, predsednik SAD, koji nije nosio masku, prošao je kroz to postrojenje i razgovarao sa radnicima.

Menadžer za marketing te kompanije rekao je za Ju-Es-Ej >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tudej da je proizvodnja bila ograničena tokom posete predsednika SAD i da će brisevi koji su proizvedeni za to vreme biti bačeni.

Za sada nije poznato koliko će briseva za testiranje biti uništeno i zbog čega, prenosi britanski Indipendent, ističući da je taj potez usledio nakon izveštaja o nedostatku opreme za testiranje tokom krize korona virusa, dok se države otvaraju i moraju da prošire svoje kapacitete za testiranje.

Tramp je tokom posete u petak rekao da "kada imate više testova, imate više slučajeva".

"Govorim svojim ljudima: Svaki put kad testiramo, imaćemo slučajeve jer više testiramo. Tako da, ako imamo više slučajeva, ako bismo želeli da uradimo testiranje u Kini ili Indiji, ili drugim mestima, obećavam vam, bilo bi više slučajeva. Ali radimo sjajan posao sa testiranjem. I vi radite fantastičan posao u proizvodnji briseva", naveo je Tramp.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.