„Evropska nedelja programiranja od 10. do 18. oktobra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2015, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Evropska nedelja programiranja" od 10. do 18. oktobra

Treću godinu zaredom, od 10. do 18. oktobra, biće održana „Evropska nedelja programiranja" (Europe Code Week). Manifestacija obuhvata organizovanje brojnih aktivnosti širom Evrope koje realizuju škole, kompanije, neprofitne organizacije i ostali zainteresovani građani. Ideja je da se putem kreativnih i edukativnih aktivnosti promovišu programiranje kao novi vid pismenosti u modernom društvu i da se ono približi širem krugu različitih generacija.

Srbija je prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učestvovala po prvi put u ovoj manifestaciji i sa 102 aktivnosti zauzela je deveto mesto na tabeli najaktivnijih zemalja Evrope (broj organizovanih događaja u odnosu na populaciju), navodi se u saopštenju na sajtu Vlade Vojvodine.

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice uputio je poziv prvenstvenono školama, ali i svim zainteresovanima, da se uključe u ovu značajnu međunarodnu manifestaciju i doprinesu jačanju svesti o potrebi i važnosti informaciono-komunikacionih tehnologija u svakodnevnom životu, kao i o mogućnostima njihove primene u različitim životnim okruženjima.

Rok za prijavu je 10. oktobar.

Svi zainteresovani mogu prijaviti svoju aktivnost putem sajta http://events.codeweek.eu/. Aktivnost će potvrditi ambasador manifestacije Europe Code Week za Srbiju.

Iz ranije prakse, i na osnovu do sada prijavljenih aktivnosti, tokom Evropske nedelje programiranja u školama će se organizovati radionice na kojima će nastavnici koji se bave programiranjem obučavati učenike, kolege, roditelje.

Na inicijativu nastavnika, radionice mogu voditi i roditelji koji poznaju programiranje. Skupovi se mogu organizovati i u saradnji s lokalnim preduzećima, nevladinim organizacijama, zainteresovanim građanima. Takođe, mogu se organizovati zabavna takmičenja, snimati događaji i podeliti iskustva putem društvenih mreža.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti ambasadoru manifestacije Europe Code Week za Srbiju Čabi Verešu putem mejla cabaveres@gmail.com ili telefonom na broj 069 134 2007.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.