Ethno.com festival u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ethno.com festival u Pančevu

Jedan od najznačajnijih i najdugovečnijih world music festivala u Srbiji Ethno.com biće održan 22. i 23. septembra u Pančevu.

Prve festivalske večeri u četvrtak 22. septembra na sceni Kulturnog centra Pančevo nastupiće grupa Vrelo čija je muzika spoj tradicionalnog srpskog pevanja i novijih muzičkih pravaca. Pre njih, čast da otvore festival pripala je inkluzivnom horu Doma „Srce u Jabuci".

Drugog dana festivala predstaviće se tamburaški orkestar „Neven" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << muzičke škole Jovan Bandur iz Pančeva. Nastupiće 22 dece koja su ostvarila izuzetne rezultate na takmičenjima.

Prvobitno zamišljen kao festival koji se obraća lokalnoj sceni sa povremenim izletima ka regionu za 14 godina postojanja Ethno.com je prošao razne faze.

„Mi smo napravili programski i organizacioni zaokret ka world musicu. To se sve više oseća i nadam se da u tom smislu festival uzrasta i da ćemo jednog dana biti na muzičkoj mapi world music festivala pošto spisak bendova koji nastupaju ovde to i pokazuje", kaže Boban Tanasijević, urednik muzičkog programa Kulturnog centra.

Četrnaesti Ethno.com završava se nastupom Damira Imamovića, zvezde neo sevdaha čiji je novi album „Dvojka" izdat u aprilu ove godine dobio izvrsne međunarodne kritike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Belgrade Techno Festival

Izvor: SEEcult.org, 22.Sep.2016, 11:51

Vrsta dogadjaja:  Festival Datum:  Saturday, September 2, 2017 - 22:00 Link:  https://www.facebook.com/barutanabeograd Barutana, Kalemegdan Donji grad, Beograd BELGRADE TECHNO FESTIVAL (1/2.9.2017.)   GORAN...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.