Ekološki projekat za pomoć Čigri u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2015, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekološki projekat za pomoć "Čigri" u Kikindi

Zahvaljujući programu Ministarstva omladine i sporta "Mladi su zakon" , mladi aktivisti Neformalna grupa „Ekkoooffis" i kikindske Kancelarije za mlade uspeli su da realizuju projekat „Seed paper".

Uz edukaciju o važnosti ekologije, u okviru projekta su organizovane radionice, pa su zahvaljujući reciklaži nastali zanimljivi predmeti, čestitke.

Organizacijom prodajne izložbe, mladi aktivisti u Kikindi prikupljaju sredstva namenjena Društvu za pomoć mentalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nedovoljno razvijenim osobama „Čigra" u Kikindi.

U okviru projekta organizovano je više radionica reciklaže u koje su se uključili učenici osnovnih i srednjih škola, volonteri Kancelarije za mlade i članovi Eko-gen sekcije.

Učenici su pored gledanja ekoloških filmova, i sticanja osnovnih znanja o reciklaži, naučili kako da recikliraju upotrebljeni papir i naprave nešto kreativno.

Na radionicama su napravljene reciklirane čestitke koje u sebi sadrže semenke različitog cveća i koje se mogu poklanjati, ali na proleće i zasaditi.

Završna aktivnost projekta podrazumeva prodaju čestitki, kao i ručno rađenih kapa, šalova, blokčića, saksijica koje su korisnici „Čigre" napravili.

Sredstva prikupljena na prodajnoj izložbi nastalih radova biće prosleđena Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Čigra" u Kikindi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.