Egereši pokrenuo Evroregionalnu inicijativu za toleranciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši pokrenuo Evroregionalnu inicijativu za toleranciju

BAČKA TOPOLA - Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši pokrenuo je danas potpisivanje Evroregionalne inicijative za toleranciju radi promovisanja i jačanja evropskih principa interkulturalnog dijaloga u regionu.

Egereši je na svečanosti u Bačkoj Topoli, povodom Međunarodnog dana tolerancije, rekao da je inicijativa odgovor na sve pokušaje da se naruše procesi regionalnog, interkulturalnog i interetničkog

povezivanja.

"Ovo je odgovor na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve pokušaje da se ponize, diskriminišu i učine nevidljivim oni 'drugi', koji su različiti od nas. Jer, šta mi možemo ponuditi Evropskoj uniji? Prvenstveno možemo ponuditi toleranciju, višejezičnost, multikulturalnost, multietničnost", poručio je predsednik vojvođanskog parlamenta.

U tekstu inicijative navodi se da je njen prioritet jačanje demokratskih kapaciteta mladih ljudi, kako bi se prevladali diskriminacija, govor mržnje, ksenofobija, stereotipi i netolerancija.

Na svečanosti u Bačkoj Topoli dodeljene su i nagrade za toleranciju nemačkom gradu Ulmu, opštini Kovačica i županu Istarske županije Ivanu Jakovčiću.

Jakovčić je zahvalio na nagradi i podsetio da je pre nekoliko godina najviše istarsko priznanje dobio i bivši predsednik Skupštine Vojvodine Nenad Čanak.

"Ovakva nagrada šalje poruke svim građanima u našoj regiji jer je moguće da neko iz Srbije bude nagrađen u Istri, a neko iz Hrvatske u Vojvodini. Ako je to moguće, onda je sve moguće", ocenio je Jakovčić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Egereši: Inicijativa za toleranciju

Izvor: B92, 17.Nov.2008

Bačka Topola, Novi Sad -- Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši pokrenuo je potpisivanje Evroregionalne inicijative za toleranciju... Inicijativa treba da promoviše i jača evropske principe interkulturalnog dijaloga u regionu. Egereši je na svečanosti u Bačkoj Topoli, povodom Međunarodnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.