Egereši: Buduća evropska Vojvodina u evropskoj Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši: Buduća evropska Vojvodina u evropskoj Srbiji

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši, koji je juče preuzeo dužnost od dosadašnjeg predsednika, izjavio je da će se tokom četvorogodišnjeg mandata snažno založiti da Vojvodina, u okviru svojih nadležnosti, bude nosilac aktivnosti na putu priključenja Srbije Evropskoj uniji.

Demokratski opredeljenje stranke, koje čine vladajuću koaliciju u pokrajini, imaju jasnu viziju da je budućnost Srbije i Vojvodine u članstvu u EU, rekao je Tanjugu Egereši, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istakavši da će on na mestu predsednika pokrajinske skupštine dati puni doprinos ostvarenju tog cilja.

Egereši je istakao da će nastojati da podigne ugled vojvođanskog parlamenta u kome je, kako je naveo, i do sada pokazan visok stepen političke kulture.

Govoreći o novom statutu, on je ukazao na potrebu da se u taj akt ugrade sve specifičnosti pokrajine - političke, kulturne i ekonomske, "koje su bitne sa aspekta buduće evropske Vojvodine u evropskoj Srbiji".

Egereši je najavio da će ovih dana zatražiti prijem kod predsednika Srbije Borisa Tadića, da bi ga upoznao sa svojim vizijama vezanim za budućnost Vojvodine i rad pokrajinske skupštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.