Edukativna IT radionica za mlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2020, 12:03

Edukativna IT radionica za mlade

U subotu 31. oktobra od 11 časova biće održana prva u nizu nizu onlajn edukativna radionica namenjena mladima na temu informatičke pismenosti.

U toku je projekat " Šangaj Rules " koji realizuje klub " Petro Max " pod pokroviteljstvom Uprave za sport i omladinu i Kancelarije za mlade Grada Novog Sada, a u okviru realizacije lokalnog akcionog plana za mlade za ovu godinu. Projekat je podržan i od strane OŠ Veljko Vlahović, lokalne zajednice i fakulteta FIMEK. U njega su uključeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učenici i mladi iz naselja Šangaj, kao i iz drugih delova grada. Aktivnosti se mogu pratiti putem fejsbuk stranice Šangaj Rules i sajta kluba.

Cilj projekta je povećanje informatičke i medijske pismenosti mladih i omogućavanje adekvatnog pristupa i znanja za korišćenje novih tehnologija i interneta kod osetljivih grupa mladih.

Novonastale okolnosti u vezi sa pandemijom koronavirusa i potrebom za održavanjem nastave na daljinu nam i ukazuju na neophodnost znanja i veština učenja putem informaciono kompjuterskih tehnologija.

Sve aktivnosti, radionice i predavanja biće prilagođene merama i preporukama Kriznog štaba Republike Srbije.

Zainteresovani mladi mogu da se uključe u projekat slanjem poruke, a aktivnosti su besplatne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.