Edukacija starijih od 65 godina o bezbednosti u saobraćaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2020, 13:22

Edukacija starijih od 65 godina o bezbednosti u saobraćaju

Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju u Novom Sadu je uz finansijsku podršku Uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada tokom septembra realizovao projekat "Edukacije osoba starijih od 65 godina u oblasti bezbednosti učesnika u saobraćaju".

Ta kategorija učesnika u saobraćaju spada među najugroženije i zbog toga je potrebno raditi na njihovoj edukaciji u toj oblasti. U Republici Srbiji, populacija starija od 65 godina čini oko 18% ukupnog broja stanovnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a svaki četvrti poginuli u saobraćajnoj nezgodi je osoba starija od 65 godina.

Projekat je realizovan u više mesnih zajednica i klubovima penzionera na teritoriji Grada Novog Sada.

Prisutnima su održana multimedijalna predavanja, tokom kojih im je ukazivano na najčešće greške koje čine kao učesnici u saobraćaju i ukazano na to da zbog psihofizičkih sposobnosti koje su smanjene kod osoba te dobi, moraju mnogo više pažnje i opreza posvetiti kada učestvuju u saobraćaju, bilo kao pešaci, vozači bicikala, ili vozači motornih vozila.

Predavanja su održana uz poštovanje svih propisanih mera u cilju suzbijanja širenja virusa Kovid 19.

Pored predavanja, pri realizaciji projekta, organizovane su i javne akcije, tokom kojih je starijim sugrađanima deljen edukativni materijal, kao i svetlosno signalni uređaji za bicikle, kako bi se i na taj način povećala njihova bezbednost kao učesnika u saobraćaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Edukacija starijih od 65 godina o bezbednosti u saobraćaju

Izvor: 021info.rs, 03.Okt.2020, 12:34

Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju u Novom Sadu je uz finansijsku podršku Uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada tokom septembra realizovao projekat “Edukacije osoba starijih od 65 godina u oblasti bezbednosti učesnika u saobraćaju”. Ta kategorija učesnika u...

Nastavak na 021info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.