Džudo sve popularniji u Banatu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2017, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džudo sve popularniji u Banatu

Mladi džudisti vršačke "Lokomotive" obišli su u dosadašnjem toku sezone "pola" Evrope i to naplatili mnogim medaljama. Ono što posebno raduje trenere i vođstvo kluba je veliko interesovanje najmlađih za džudo.

Učešće na više od 40 turnira, među kojima je 15 bilo u inostranstvu, kao i oko 150 medalja a precizni podaci biće sumirani na kraju godine, svedoče da je ovo uspešna takmičarska sezona za džudiste vršačkog kluba "Lokomotiva".

Posebno raduju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rezultati mladih nada, a treneri Bojan Đekić i Vikotor Ožegović su vrlo zadovoljni što je sve više dece zainteresovano za ovaj sport.

"Od svih takmičara koji su učestvovali na turnirima istakli su se Tara Đekić, Vuk Ožegović i Danilo Đorđević; koji su bili najredovniji na turnirima i uglavnom su osvajali medalje. Svi su istog uzrasta, tj. mlađi pioniri, između 10 i 12 godina", kaže trener Ožegović, i dodaje da je Tara Đekić na turneji sa Džudo klubom "Lokomotiva" doživela samo dva poraza u inostranstvu, a sa ostalih takmičenja se vraćala sa zlatnom medaljom.

"Tara je na Državnom prvenstvu prvi put doživela poraz od kako se takmiči, te je osvojila srebrnu medalju, tako da će imati veliku motivaciju za sledeću godinu", ističe Ožegović.

"Ove godine smo 8. put organizovali Međunarodni džudo turnir "Trofej Vršca" na kojem je ove godine učestvovalo više od 500 dece, a zanimljivo je da su više od polovine tog broja mališani iz inostranstva, tako da je reč o jednom od najmasovnijih turnira na ovim prostorima", naglašava Ožegović.

On dodaje da je kruna sezone organizacija džudo prvenstva Srbije za seniore na kojem su učestvovali svi naši najbolji džudisti, a među njima je bio i Nemanja Majdov, koji je samo mesec dana kasnije osvojio prvu zlatnu medalju za Srbiju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Da su uspešni sportisti ujedno i uzori onima koji stasavaju, kaže i Tara Đekić, koja prati rezultate Milice Nikolić, Aleksandra Kukolja i Nemanje Majdova.

"Treniram 7 godina i imam 200 medalja, a najveći uspeh mi je Državno prvenstvo na kojem sam bila druga. Bila sam prva u Poljskoj, Splitu i Bjeljini, a najzanimljivije i najlepše mi je što stalno putujem", kaže Tara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.