Dve premijere dečje radio dramske emisije na RNS1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2018, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve premijere dečje radio dramske emisije na RNS1

Redakcija dramskog i igranog programa Radio televizije Vojvodine, uz zahvalnost na dosadašnjoj podršci, najavljuje dve premijere! U okviru nove kategorije dečjeg dramskog programa „Dramski intermeco", snimljen je prvi serijal od 11 epizoda iz opusa Igora Kolarova. U planu je snimanje novih epizoda iz pera poznatih pisaca za decu, koje će predstaviti dela autora savremene srpske književnosti.

U nedelju 09. decembra, na Prvom programu radija u ustaljenom dečjem terminu od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 10.05, nakon radio igre za decu „Zvezda čarolijada", biće premijerno emitovana prva epizoda „Dramskog intermeca: Iz pera Igora Kolarova". Publici će biti predstavljen kolaž poučnih i duhovitih priča iz nekoliko naslova pomenutog autora: „Razgovor oko sveta za 8 minuta", „Priručnik za pingvine", „SMS poruke" i „Horoskop". Priče iz navedenih knjiga čitali su Tanja Pjevac i Ljubiša Milišić, urednik emisije je Suzana Simić, reditelj Slobodan Govorčin, kompozitor Đorđe Planjanin, ton majstor Zlatoje Čolović.

Nakon intermeca, poslušajte i premijeru monodrame „Naslov umesto šešira" Natalije Trnavac, dobitnice nagrade „Srpsko pero" za navedenu priču, koja je imala i najviše glasova žirija na ovogodišnjem konkursu za tekst monodrame u okviru festivala Zmajevih dečjih igara. Priča majstorski obrađuje večitu temu autorove potrage za muzom, tj. inspiracijom, i vešto nas uvlači u čarobni svet pisanja priče. Interpretator je Dragomir Pešić, a ton majstor Zlatoje Čolović.

Povodom stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, u dramskom studiju radija završeno je i snimanje radio drame „Usred pakla rodilo se dete" prema knjizi „Žene solunci govore" Antonija Đurića. Postprodukcija je u toku, a ovom prilikom najavljujemo njenu skorašnju premijeru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.