Dve decenije studijskog programa Inženjerstva zaštite životne sredine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2019, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve decenije studijskog programa Inženjerstva zaštite životne sredine

Povodom proslave 20 godina postojanja studijskog programa Inženjerstva zaštite životne sredine, uručene su nagrade i priznanja zaposlenima za doprinos i razvoj tog departmana na Fakultetu tehničkih nauka.

Studijski program Inženjerstvo zaštite životne sredine osnovan je 1999. godine, kao mali departman koji se u poslednjih 20 godina veoma razvio, odgovarajući na potrebe industrije, privrede i institucija za inženjerima iz oblasti zaštite životne sredine. Ističu da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svest ljudi o zaštiti životne sredine na visokom nivou.

"Ono što nas iznenađuje u razgovorima sa laičkom javnošću o aktivnostima implementacije rešenja koja smo isprojektovali, nailazimo na visok nivo razumevanja ali nedostaje ključna podrška da to zaista zaživi u praksi", kaže Dejan Ubavin, direktor Departmana za inžinjerstvo i zaštitu životne sredine na radu.

Zaposlenima su uručene nagrade i priznanja za doprinos u osnivanju i razvoju Departmana, njegovih obrazovnih i naučnoistraživačkih aktivnosti, kao i velika zalaganja u saradnji sa privredom.

"Za mene je ovo izuzetno veliko zadovoljstvo što sam dobila ovu nagradu i samim tim me inspiriše da dalje napredujem i da nastavim kako u svojim istraživanjima tako i u drugim, da se razvijam kao adekvatan stručnjak u oblasti zaštite životne sredine", ističe Mladinka Novaković, nagrađen mladi istraživač za poseban doprinos razvoju akreditovane laboratorije za monitoring životne i radne sredine.

Nakon 60 godina na Univerzitetu i više od 25 hiljada studenata u karijeri, nagradu za životno delo dobila je profesorka Mirjana Vojinović Miloradov, koja je na Departmanu od njegovog osnivanja, i ističe važnost saradnika, posvećenost i harmoničnost u radu.

"Ja i dan danas nalazim jednu visoku radost i zadovoljstvo u radu jer uvek mogu nešto da naučim, svakoga mogu nešto da naučim, posebno mlade. I dalje sam aktivna na doktorskim i master studijama i zaista sam emotivno i duboko dodirnuta ovim primanjem nagrade", kaže prof. Emeritus Mirjana Vojinović-Miloradov.

U nedelji obeležavanja jubileja, Departman za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu, organizovao je i humanitarnu akciju "Budi human, recikliraj i ne bacaj" u okviru koje studenti i zaposleni prikupljaju igračke, knjige i garderobu, koje će se donirati Svratištu za decu i mlade u Novom Sadu i Prihvatilištu za decu "Sigurna dečja kuća".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.