Dugoročna saradnja Exita i Budve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugoročna saradnja Exita i Budve

Exit tim saopštio je danas da su Opština Budva i Exit tim potpisali Ugovor o dugoročnoj saradnji na organizaciji festivala Si dens (Sea Dance) na budvanskoj plaži Jaz do 2026. godine.

U ime Opštine Budva ugovor je juče potpisao predsednik Srđa Popović, dok je u ime Exit tima svoj potpis na taj ugovor stavio direktor i osnivač Exit festivala Dušan Kovačević.

U saopštenju se navodi da je tim ugovorom osiguran dalji rast i razvoj Si dens festivala, sa ciljem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se u svetskim okvirima pozicionira kao jedan od najvažnijih muzičkih festivala na morskoj obali.

"Ugovorom je definisano da će ulaganje Si dens festivala iz sopstvenih prihoda u narednih deset godina iznositi najmanje 10 miliona evra, dok će Vlada Crne Gore i Opština Budva u razvoj festivala uložiti pet miliona evra", kaže se u saopštenju.

Iz Exit tima ističu da je za samo dve godine morsko poglavlje Exit Avanture u Budvu je donelo nagradu za Najbolji evropski festival u kategoriji do 40.000 posetilaca dnevno uz titulu najbolje evropske plaže koju je Jazu dodelio čuveni svetski turistički vodič Lonely Planet.

"Premijerni nastupi svetskih muzičkih zvezda i posetioci iz preko 40 zemalja sveta u prethodne dve godine etablirali su Budvu i Crnu Goru kao modernu svetsku turističku destinaciju", naglašavaju u Exit timu.

Kovačević je rekao da je od samog početka koncept festivalskog letovanja od Petrovaradina do Jaza, pokazao potencijal koji dugoročno može obezbediti značajan rast turizma u obe zemlje.

"Posebno važna je vidljvost na globalnom, a pre svega na tržištu Zapadne Evrope na kojem se ostale svetske destinacije nemilosrdno utrkuju za posetioce. Čista vrednost u brendiranju ovih destinacija, u sferi imidža Srbije i Crne Gore u svetskim okvirma je nemerljiva", rekao je Kovačević.

On je dodao da su egzaktni ekonomski pokazatelji i da je Exit od svog osnivanja u turističku privredu Novog Sada, Vojvodine i Srbije uneo preko 120 miliona evra, dok je Si dens festival za samo dve prve godine turizmu Crne Gore doprineo sa preko 20 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.