Dug Vojvodine šest miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2014, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dug Vojvodine šest miliona evra

Predsednik novosadskog superligaša Zoran Šćepanović otkrio je detalje o poslovanju kluba, zahtevu za UPPR i ukupnom dugu.

U opširnom nedeljnom intervjuu "Sportskom žurnalu", prvi čovek Vojvodine Zoran Šćepanović konkretno je govorio o mogućnosti da najstariji klub u Superligi ode u stečaj.

U SC "Vujadin Boškov" on je stigao 17. juna, posle nekoliko promena klupskih vlasti, a u avgustu je sa svojim saradnicima podneo zahtev za sprovođenje Unapred pripremljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << plana reorganizacije (UPPR) Vojvodine, pravnog dokumenta čije bi sprovođenje trebalo da odobri Privredni sud.

Ročište je zakazano za 15. oktobar.

"To ročište je značajan događaj, ali ne mora, ma kako da se okonča, da bude presudan za opstanak kluba. Moguća su dva scenarija - prvi, da većina poverilaca prihvati naš predloženi plan, po kojem bi u naredne tri godine vraćali dugove u dogovorenim auitetima, i drugi scenario, da plan ne bude prihvaćen i da povučemo UPPR, što bi značilo vraćanje na aktuelno stanje i nastavljanje sa radom", rekao je Šćepanović.

On je objasnio je šta znači UPPR, u koji je, primera radi, ušao i KK Crvena zvezda i kojim je Privredni sud obustavio stečaj kluba sa Malog Kalemegdana 4. jula 2012. godine.

"Radi se o relativno novom pravnom institutu, primenom u praksi u mnogim slučajevima dao je pozitivne rezultate. To je deo predstečajnog postupka, ali nikako ne može da se tumači, kako se to pogrešno čini, da je time zapravo otvoren stečaj. Međutim, ne da nije otvoren, već tvrdim da Vojvodini ni ne preti opasnost od stečaja", dodao je on.

Prema njegovim rečima, predloženi model rešavanja problema značajno "relaksira" dospele finansijske obaveze i omogućava normalno funkcionisanje kluba.

"Poverioci, među kojima ima dosta onih koji godinama čekaju novac, imaće konačno pred sobom precizne rokove za isplatu onog što im se duguje. To je put i način kako da se Vojvodina konačno postavi na zdrave noge", objasnio je Šćepanović.

Koliki je dug Vojvodine?

"Izašli smo u javnost sa nalazima revizije poslovanja u prethodnim godinama, po kojoj je, zaključno sa krajem 2013. godine, dug oko pet miliona evra. Na to treba još dodati prvih šest meseci ove godine, sudske postpke koji nisu završeni, kamate... Pojavili su se i slučajevi koji nisu bili dostupni revizorima, dugovi agencijama Aleksandra Grubera od 310.000, Zorana Pavlovića 168.000, Vladimiru Jugoviću duguje se 240.000... Tu su još dugovi prema bivšim igračima Vukoviću, Denkoviću... Po slobodnoj proceni, to je još milion evra", objasnio je Šćepanović za "Žurnal".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.