Drugi ciklus predavanja Savremeni čovek i savremeni svet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi ciklus predavanja "Savremeni čovek i savremeni svet"

Večerašnjim gostovanjem Koste Čavoškog, počeo je drugi ciklus predavanja "Savremeni čovek i savremeni svet", u organizaciji Matice srpske i Biblioteke Matice srpske. Objavljen je i zbornik radova dosadašnjih učesnika tribine.

Traženje odgovora na ključna pitanja savremenog čoveka i savremenog sveta jeste osnovna ideja istoimene tribine. Akademik, Kosta Čavoški, u svom predavanju razmatrao je ljudsku prirodu u poslednjih 3.000 godina.

"Pokazujem i dokazujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se ljudska priroda u pogledu odnosa između dobra i zla u čoveku nije bitno promenila. Da je taj odnos isti, da se pojavljuju samo novi oblici u kojima se to ispoljava, ali da postoji suštinska istovetnost između ljudi antičkog doba i modernog vremena", kaže Čavoški.

Čovek, nažalost, nije ključna vrednost savremenog sveta, kaže u uvodu zbornika direktor Biblioteke Matice srpske, Selimir Radulović. U njemu su objedinjena predavanja 12 učesnika, među kojima su i Milo Lompar, episkop niški Jovan, Dragan Prole, Miloš Ković, Bojan Jovanović, mitropolit Amfilohije i Vladeta Jerotić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.