Druga Vojnička pasuljijada u Veterniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2016, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga "Vojnička pasuljijada" u Veterniku

Veternik danas u znaku pasulja. Druga "Vojnička pasuljijada" okupila je oko 50 učesnika koji su se takmičili u kuvanju najboljeg vojničkog pasulja. Vojska je odlučila pobednika, a ceo prihod od kotizacoije namenjen je u humanitarne svrhe.

Dobar ukus vojničkog pasulja najvažniji je i za profesorsku ekipu srednje Poljoprivredne škole iz Futoga. Kažu, došli su da nauče i ostale kako se kuva pravi pasulj.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Iako im možda više leži papripaš, lovci udruženja Srndać, kažu, kuvaju pasulj na svoj način.

Za dobar pasulj najvažniji je dobar kazan. Pored vojske u pravom vojničkom kazanu kuvali su još samo Srbobranci. Ekipa iz tog vojvođanskog mesta jedina je opština koja se odazvala pozivu Veterničana.

"Mislimo da to nije dobro i da bi bolje bilo da su se odazvala i druge naše kolege pa da im pokažemo ko je najbolji, ovako sad i nemamo baš neke rivale", rekao je Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran.

Druga vojnička pasuljijada u Veterniku duplo je veća nego prošlogodišnja, a plan je da postane tradicija.

"Mi ćemo ovu tradiciju i dalje nastojati da poštujemo i svake godine da ovu manifesaciju dižemo na jedan viši nivo", naglasio je  Milan Balać, predsednik organizacionog odbora.

"Potpuno adekvatno mesto za ovakvu manifestaciju, imajući u vidu Veternik, Kajmakčalan, 1. Svetski rat, solunske dobrovoljce, naseljavanje Veternika sa dobrovoljcima, vojska, pasulj, vojnički pasulj, i zato ova manifestacija jeste na pravom mestu", rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Svi posetioci koji su danas bili na pravom mestu ručali su pasulj, a novac koji je sakupljen od učešća u takmičenju biće potrošen za pomoć socijalno ugroženim meštanima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.