Dragan Lukač novi direktor Novosadskog sajma, Vasić osporava smenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2013, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Lukač novi direktor Novosadskog sajma, Vasić osporava smenu

NOVI SAD -

Skupština Novosadskog sajma izabrala je novi Nadzorni odbor Sajma, a novi direktor Sajma je Dragan Lukač. On je za Betu rekao da je Skupština najpre izabrala novi Nadzorni odbor i predsednika Skupštine akcionara, da su potom razrešeni dužnosti svi organi. Goran Vasić, koga je uprava Sajma smenila sa funkcije direktora, međutim tvrdi da je sporan kvorum današnje sednice i to zbog predstavnika društvenog kapitala koji nemaju pravo glasa. U izjavi za RTV Vasić pojašnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da je, pravno, on i dalje direktor.

Skupština Novosadskog sajma danas je izabrala novi Nadzorni odbor Sajma, a novi direktor Sajma je Dragan Lukač, direktora Regionalne privredne komore Novi Sad.

Lukač koji je i predsedavao vanrednom Skupštinom akcionara, rekao je da je Skupština najpre izabrala novi Nadzorni odbor i predsednika Skupštine akcionara i da su potom razrešeni dužnosti svi organi.

"Novi Nadzorni odbor je potom izabrao i novi Izvršni odbor sajma, razrešio starog generalnog direktora (Gorana Vasića) i imenovao novog", rekao je Lukač agenciji Beta.

Lukač je rekao da će ciljeve rada postaviti pošto sagleda stanje, a kao glavni posao je naveo predstoji 80. Međunarodni poljoprivredni sajam.

"Aktivnosti ćemo pojačati u tom smeru da privučemo što više publike na Međunarodni poljoprivredni sajam. Sve snage ćemo usmeriti na tu priredbu... cela ekipa će morati da se maksimalno angažuje", kazao je Lukač.

Današnja vanredna skupština Novosadskog sajma održana je po nalogu Privrednog suda u Novom Sadu.

Organizacija Skupštine bila je poverena Lukaču koji je bio glavni kandidat za novog generalnog direktora Sajma.

Lukač je rekao da će funkciju direktora Regionalne privredne komore obavljati volonterski dok privrednici ne pripreme Skupštinu na kojoj će biti izabran njegov naslednik.

Predstavnik sindikata malih akcionara Sajma Siniša Tomašević izjavio je za Radio - televiziju Vojvodine da su za članove Nadzornog odbora izabrani Vladimir Stojković (zamenik gradonačelnika), Goran Višnjić, Olivera Simović, Dejan Mandić, Mira Ač, Milan Vukadinov i Stevan Pavin.

U novom Nadzornom odboru nema predstavnika malih akcionara, "zbog čega nismo zadovoljni ovom skupštinom", rekao je Tomašević i dodao da mali akcionari imaju obećanje gradonačelnika Miloša Vučevića da će na sledećoj skupštini u julu dobiti svog člana u tom upravljačkom telu Novosadskog sajma.

Na vanrednoj Skupštini akcionara izneti su oprečni stavovi o tome da li društveni kapital u Novosadskom sajmu može da bude uzet u obzir prilikom utvrđivanja kvoruma za sednicu kao i za odlučivanje.

U strukturi kapitala Novosadskog sajma društveni čini 42,3 odsto, grad Novi Sad ima 22,3 odsto akcija, ostala pravna lica 22 procenta, a Udruženje malih akcionara ima jedanaest odsto akcija.

Aktuelni direktor te institucije Goran Vasić tvrdi da je sporan kvorum sednice jer kako kaže ne mogu da se uračunaju predstavnici društvenog kapitala jer oni nemaju pravo glasa. Sličan stav izneli su i predstavnici malih akcionara.

Predstavnici grada nisu hteli da se izjašnjavaju povodom toga.

Biro za odnose sa javnošću Vlade AP Vojvodine saopštio je da će sutra u 12.00 časova, u pres sali u suterenu zgrade Vlade AP Vojvodine, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin sa Vasićem održati konferenciju za štampu povodom vanredne skupštine akcionara Novosadskog sajma i odluka donetih na toj sednici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.