Donacija somborskoj bolnici iz Nemačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2019, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija somborskoj bolnici iz Nemačke

Jedna od najvećih donacija medicinske opreme stigla je u somborsku Opštu bolnicu "Dr Radivoj Simonović". Ovu akciju inicirao je i vodio Herbert Reh, predsednik zavičajnog udruženja Ratkovčana iz Nemačke.

Transportne troškove je preuzeo Crveni krst Nemačke a carinske i ostale obaveze firma Simens. Na ovaj način, Podunavski Nemci poreklom iz Ratkova i današnji građana Ratkova, žele i u budućnosti razvijati i unaprediti dobre i prijateljske odnose.

Medicinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oprema, hiruški instrumenti i monitori deo su humanitarne pomoći koju je somborskoj bolinici obezbedilo Zavičajno udruženje Ratkovčana iz Nemačke i Crveni krst nemačkog grada Karlsrue.

"Naši roditelji i naši preci su živeli u mestu Ratkovu i raduje je mnogo što možemo da poklonimo somborskoj bolnici medicinsku opremu i sredstva koja bi unapredila dalji rad ove bolnice", istakao je Reh, predsednik Zavičajnog udruženja Ratkovčana.

"Od opreme stiglo je 29 pacijent-monitora u ispravnom stanju koji će sigurno biti upotrebljeni na odeljenjima intenzivne nege, koronarne jedinice internog odeljenja i odeljenja za prijem urgentnih stanja. Ti aparati će naći svoje mesto: imamo i neke sonde ultrazvučnih aparata koje će takođe imati svoju primenu kao i hladni izvori svetla za hirurgiju", rekao je direktor Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" u Somboru, dr Dragan Rastović.

U klinici Karlsrue, kako navode članovi Zavičajnog udruženja Ratkovčana u Nemačkoj, u pripremi su veliki medicinski aparati koji moraju proći kontrolnu proveru stanja i ispravnosti i, ukoliko bi zakonske i administativne procedure u Srbije to dozvolile, ova oprema bi mogli biti deo naredne humanitarne pomoći somborskoj bolnici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.