Do kraja godine tekst nove medijske strategije, javna rasprava u januaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2018, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine tekst nove medijske strategije, javna rasprava u januaru

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje da Radna grupa do kraja decembra dostavi Vladi tekst nove medijske strategije i da u januaru počne javna rasprava o tom dokumentu.

Najveći značaj celog procesa izrade medijske strategije je dijalog i jačanje poverenja, ocenila je Brnabić u Novom Sadu na savetovanju o izradi Medijske strategije.

Ona je navela da je svesna da postoje različita mišljenja o tome kakva je medijska scena u Srbiji danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kako ona treba da izgleda za pet godina.

Ana Brnabić rekla je da veruje da svi zainteresovani za izradu medijske strategije imaju isti cilj, a to je najviši standardi medijskih sloboda i medijske scene u skladu sa međunarodnim standardima.

"Jako nam je važno da čujemo komentare i sugestije i to pre svega od onih koji nisu članovi Radne grupe za izradu medijske strategije", istakla je Brnabić i dodala da joj je drago što niko nije odustao od dijaloga, jer se samo razgovorom može doći do rešenja.

Brnabić smatra da je proces izrade nove medijske strategije "inkluzivan" i da je to veliki iskorak u odnosu na dosadašnju praksi.

Ona je to ilustrovala činjenicom da po devet članova radne grupe dolazi iz redova države i novinarskih i medijskih udruženja.

Ovo za Vladu Srbije nije važna tema samo zbog evropskog puta nego zbog čitavog našeg društva, podvukla je Brnabić i istakla da je Vlada pokazala otvorenost, političku volju i dobru nameru za rešenje problema na medijskoj sceni o kojima se godinama, čak, nije ni govorilo.

Šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio je istakao značaj bezbednosti novinara kao preduslova za slobodu medija.

Oricio je pomenuo i da je najnovija ministarska konferencije OEBS, održana u Milanu, usvojila dokument o bezbednosti novinara.

Prema njegovim rečima, ulazi se u ključnu fazu izrade medijske strategije u Srbiji i OEBS je spreman da nastavi da pruža podršku.

Predsednik Radne grupe za izradu Medijske strategije Dejan Stojanović je izrazio uverenje da će u januaru početi javna rasprava o novom dokumentu medijske strategije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.