Do juna ozakonjeno 268.530 objekata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2020, 12:36

Do juna ozakonjeno 268.530 objekata

Ukupan broj donetih rešenja o ozakonjenju do početka juna ove godine u Srbiji iznosi 268.530, objavljeno je u Informatoru o radu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sva rešenja su po službenoj dužnosti prosleđena organu nadležnom za poslove državnog premera i katastra radi upisa prava svojine u javnoj knjizi o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima, a kako se dodaje, samo protiv tri rešenja pokrenut je upravni spor.

Prema poslednjim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podacima formirane jedinstvene Baze nezakonito izgrađenih objekata ovog Ministarstva, na teritoriji Srbije evidentirano je 2.041.936 nezakonito izgrađenih objekata.

U periodu januar-maj ove godine, od strane lokalnih samouprava prosleđeno je 327 spisa predmeta pa je postupak ozakonjenja pokrenut za 5 zahteva, doneto je ukupno 30 rešenja o ozakonjenju, odgovoreno je na 41 predstavku građana iz oblasti ozakonjenja objekata, tumačenja odredbi Zakona o ozakonjenju, kao i traženje izjašnjenja o statusu predmeta ozakonjenja iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Poslednjeg dana 2019. ukupan broj donetih rešenja o ozakonjenju na teritoriji Srbije bio je 258.233 a ukupan broj popisanih objekata je 1.630.658, kaže se u ovom dokumentu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.