Đurović: Potrebni novi prihvatni centri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2015, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurović: Potrebni novi prihvatni centri

Direktor Centra za pomoć tražiocima azila Radoš Đurović izjavio je danas da je neophodno otvoriti nove prihvatne centre za migrante i povećati njihove kapacitete.

On je za Radio televiziju Srbije kazao da će zid koji gradi Mađarska biti završen 31. avgusta i da će migrantima zbog toga biti otežano kretanje.

"Verovatno će duže biti kod nas. Biće veliki problem jer moramo da smeštamo ljude na duže vreme. Potrebno što pre otvoriti nove centre", naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Đurović.

On je dodao da mnogo vremena treba da se u EU dođe do konsenzusa o migrantskoj krizi a da Srbija ne može da čeka i mora brže da deluje.

"Trkamo se sa vremenom za nemile događaje ako dođe do njih. Teško je postići konsenzus o ovom pitanju. Srbija se nalazi između dve vatre - Mađarske i Grčke, koje obe žele da se oslobode ovog tereta", navodi Đurović. On je ocenio da Srbija mora da poveća kapacitete i ljudske i tehničke.

"Milion evra nije dovoljno. Očekujemo konkretnije korake da bi se upravljalo migracijom", rekao je Đurović.

Komentarišući izjavu predsednika opštine Kanjiža Mihalja Bimba da su kupljeni autobusi jer "deca neće deliti sedište sa migrantima" Đurović je rekao da je tako nešto neprihvatljivo za Srbiju i da taj akt sadrži i elemente verske, nacionalne i rasne mržnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đurović: Potrebni novi prihvatni centri u Srbiji

Izvor: Akter, 28.Avg.2015

Direktor Centra za pomoć tražiocima azila Radoš Đurović izjavio je danas da je neophodno otvoriti nove prihvatne centre za migrante i povećati njihove kapacitete..On je za Radio televiziju Srbije kazao da će zid koji gradi Mađarska biti završen 31. avgusta i da će migrantima zbog toga biti...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.