Đaci Karlovačke gimnazije na usavršavanju kineskog jezika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci Karlovačke gimnazije na usavršavanju kineskog jezika

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas direktora Karlovačke gimnazije Radovana Kovačevića i učenike koji su, u saradnji Konfucijevog instituta iz Novog Sada i Univerziteta Zhejiang A&F, ostvarili pravo na petomesečnu stipendiju za usavršavanje kineskog jezika na Univerzitetu u Hangdžou, u Kini.

Čestitajući đacima na ostvarenim uspesima iz znanja kineskog jezika, Mirović je istakao je da Pokrajinska vlada podržava sve mlade i ambiciozne učenike koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su spremni da se usavršavaju, a uz to i na najbolji način predstavljaju svoju školu, AP Vojvodinu i Srbiju.

"Kineski jezik ima veliku perspektivu i upravo ćete vi u budućnosti biti most za saradnju naše zemlje i NR Kine", rekao je Mirović.

Zahvalivši se na prijemu i podršci, direktor Karlovačke gimnazije Radovan Kovačević rekao je da su učenici ostvarili pravo na stipendiju na tradicionalnom takmičenju srednjoškolaca "Kineski most".

Ocenio je da će boravak u Kini biti veoma značajan kako za njihov dalji profesionalni napredak, tako i za ugled gimnazije u svetu, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.