Direktor NSZ: U Srbiji 45.000 manje nezaposlenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2014, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor NSZ: U Srbiji 45.000 manje nezaposlenih

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović izjavio je danas da u Srbiji ima 45.000 zaposlenih više nego u februaru, i da se broj nezaposlenih smanjuje u poslednjih sedam meseci.

"To daje nadu da su neke mere koje je vlada preduzela, sistemski zakoni koji su doneti, povećane aktivnosti na fiskalnoj konsolidaciji i disciplini, dale određene rezultate i da se u velikoj meri siva ekonomija smanjila", rekao je Martinović novinarima u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On je izrazio očekivanje da će anketa o radnoj snazi, koja će biti izrađena do kraja meseca, pokazati isti takav trend rasta zaposlenosti.

Direktor NSZ je dodao da je zbog sezonskih poslova u julu, avgustu i septembru zabeleženo veće zapošljavanje nego u prvih šest meseci ove godine.

Martinović je izrazio uverenje da je velika većina novozaposlenih u realnom sektoru, imajući u vidu da je u javnom sektoru gotovo nemoguće zapošljavanje.

Prema njegovim rečima, veliki značaj na povećanje zapošljavanja imale su i inspekcijske mere koje su jedan broj lica "iz sive zone preselile u legalni svet rada".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NSZ: Smanjuje se broj nezaposlenih

Izvor: RTS, 24.Okt.2014

U poslednjih sedam meseci smanjuje se broj nezaposlenih, kaže direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović. Ističe da u Srbiji ima 45.000 zaposlenih više nego u februaru ove godine...Zoran Martinović je rekao da to, između ostalog, znači i da se suzbija siva ekonomija, prenosi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.