Dinje iz Dobrinaca biće i u septembru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2018, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinje iz Dobrinaca biće i u septembru

Poljoprivrednici iz Dobrinaca su i ove godine ostali dosledni proizvodnji lubenica i dinja, po čemu su nadaleko poznati. Sezona dinja je takoreći prošla, ali ima i onih koji su ih tek u julu posejali. Jedini čovek u Dobrincima koji se time bavi, jeste Dragan Manojković, u čijoj njivi su plodovi još u fazi zrenja.

Proizvođači dinja iz Dobrinaca sa zadovoljstvom ističu da njihovo selo važi za jedno od najpoznatijih po bostanu, naročito što je u okruženju veoma mali broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zasada dinja koje dospevaju tek u septembru mesecu. Najbolji primer toga je porodica koja se godinama bavi poljoprivredom.

Bostandžije kažu da je dinja veoma zahtevna prema toploti i osetljiva na vremenske prilike, pa se nadaju da će ih vreme poslužiti sve do berbe, ali i cena da će biti dobra.

Dinje, koje su trenutno u fazi zrenja, oko 10-og septembra bi trebale da se beru, odnosno onda kada su u punoj zrelosti. Kada se plod lako odvaja od drške to je znak da je dinja zrela. Ostaje još da se sačeka mesec dana i da se tek onda sumiraju rezultati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.