Dika novosadska - Nataša Igić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2017, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dika novosadska - Nataša Igić

Bez volontera i mladih aktivista brojne akcije i organizacije ne bi postigle mnogo i ostvarile visoke ciljeve. Armije ljudi koji svoje slobodno vreme posvećuju bilo kakvom radu koji donosi boljitak, zaslužuju pažnju i poštovanje. Jedna od njih je i naša ovonedeljna dika novosadska.

Nataša Igić u svet volontiranja i humanitarnog rada ušla je pre tri godine. Od tada, organizovala je mnoštvo humanitarnih akcija, koje su pomogle i društvu i pojedincima. Delajući u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << studentske organizacije Medicinskog fakulteta pomoć i podršku pružala je onima kojima je u datom trenutku bila najpotrebnija. Kao jedan od primera, izdvaja poplave koje su 2014. godine zadesile našu zemlju.

"Organizovali smo humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći za poplavljena područja, gde smo u roku od dve nedelje skupili preko 300 tona pomoći. Tad je Medicinski fakultet bio jedino mesto u Vojvodini na kome je skupljeno najviše humanitarne pomoći. To je jedan veliki uspeh i za mene i za moje kolege", ističe Nataša.

Umrežavanje sa drugim mladim ljudima i zajedničko stvaranje zdravijeg društva dovelo ju je do OPENS-a. Tamo je učestvovala u kandidaturi i proglašenju Novog Sada Omladinskom prestonicom Evrope za 2019. godinu, a njoj je to sa druge strane pružilo prilike za neformalno obrazovanje, putovanja i iskustva od neprocenjivog značaja.

"Skupljala sam podrške od organizacija, bila sam u timu koji je radio na promociji na društvenim mrežama, tako da je moj angažman u 2016. više volonterski, dok sam sad u 2017. na poziciji ofis menadžera, a od 2018. na poziciji koordinatorke za saradnju sa institucijama", kaže Nataša.

Nataša, i pored toga što većinu vremena posvećuje radu u organizacijama, ne zapostavlja ni svoje formalno obrazovanje. Apsolventkinja je na smeru Medicinska rehabilitacija na Medicinskom fakultetu i, baveći se tom oblasti, objavila je četiri naučna istraživačka rada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.