Dezinfekcioni tunel za KBC Dragiša Mišović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020, 13:32

Dezinfekcioni tunel za KBC "Dragiša Mišović"

Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović" danas je od Biroa za borbu protiv trgovine ljudima (IBSSA) dobio dezinfekcioni tunel za zaposlene.

Donacija je namenjena klinici za ginekologiju i akušerstvo, a direktor KBC Vladimir Đukić kazao je za Tanjug da je dezinfekcioni tunel namenjen zaposlenima koji napuštaju radni prostor kako bi se osećali bezbednije.

"Svaka pomoć je više nego dobrodošla i nadam se da neće biti prilika za neki drugi ili treći talas, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pa ni da tunel neće biti mnogo vremena u funkciji", kazao je Đukić i zahvalio prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću na svemu što je učinjeno za KBC Dragiša Mišović u njihovom angažovanju u borbi protiv COVID-19 .

Đukić je naveo i da se danas završavaju aktivnosti te klinike kao kovid bolnice.

"Drago mi je što ovaj dan mogu da dočekam sa našim tradicionalnim prijateljem i prijateljem svih zdravstvenih radnika Ivicom Dačićem. Da i Srbija dočeka dan kada će krenuti novim putem zdravstvenog razvoja i proširenja zdravstvenog kapaciteta. Konkretno , onog koji je uništen za vreme NATO bombarodovanja, bolnice za neurologiju", kazao je Đukić i dodao da se nada da će "Dačić založiti svoj autoritet založiti zajedno sa predsednikom" kako bi doprineo da KBC "Dragiša Mišović" dobije novu bolnicu za neurologiju.

Dačić, koji je prisustvovao primopredaji donacije, zahvalio je medicinskom i nemedicinskom osoblju Srbije, doktorima i sestrama i svima koji su bili uključeni ne samo u borbu protiv korona virusa, nego generalno u održavanje funckionisanje zdravstvenog sistema.

"U tom smislu se naše Ministarstvo ponudilo da kanališe ljude i određene organizacije koje žele da pomognu raznim svojim humanitarnim akcijama, počev od medicinske pomoći, do lekova, pa i do ovakvog tunela za dezinfekciju. Koristim priliku da zahvalim i direktoru bolnice "Dragiša Mišović" Vladimiru Đukiću", kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, mnoge zemlje su iz ove pandemije izvukle pouku da mora mnogo više da se radi na proizvodnji medicinske, zaštitne i zdravstvene opreme.

"Sve fabrike koje proizvode zaštitnu opremu nalaze se na Istoku, zbog jeftine radne snage", rekao je ministar.

Zastupnik i osnivač IBBSA rekao je da je dezinfekcioni tunel jedna od privih donacija ovakvog tipa i da imaju u planu da nastave i dalje sa donacijama.

Portparol IBBSA Maja Raković kazala je da je ta organizacija bila izuzetno aktivna u toku pandemija, da je podelila hiljade maski i veliki broj sredstava za dezinfekciju.

"Brojne su ustanove kojima smo pomagali i izlazili u susret", dodala je Raković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.