Devojčice rukometne uzdanice Dolova (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčice rukometne uzdanice Dolova (AUDIO)

Od sredine 60-ih godina prošlog veka u Dolovu se igra rukomet, a selo ima mušku i žensku ekipu. Rukometašice ovog kluba su po rezultatima koje postižu prejake za Drugu ligu, dok teško mogu da se uhvate u koštac sa klubovima u Prvoj ligi, što je razlog zbog kojeg su prethodnih sezona često prelazile iz jednog u drugi rang takmičenja.

Mali seoski klub u okolini Pančeva ima više nego skromne uslove za razvoj rukometne igre i pre 25 godina klub je bio ugašen, a onda je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2002. godine vredni sportski radnik Vladimir Vemić ponovo pokrenuo ženski rukomet u selu.

"Trudimo se da klub održavamo sopstvenim sredstvima i igračkim kadrom jer su sva deca koja treniraju iz sela, a reč je o 80 igračica u svim kategorijama, što je zavidan broj za jedno malo mesto", kaže Vemić.

Rukomet je najznačajniji sport u Dolovu. Muška ekipa zauzela je 8. mesto u Prvoj ligi, dok su devojke u istom rangu takmičenja bile 10. od 12 prvoligaških timova.

Govoreći o istorijatu rukometa u Dolovu, trener Vemić ističe da su začetnici ovog sporta u selu Mirča Ljubović i Neša Stokić, koji su sa školskim ekipama ostvarivali velike uspehe, te da mu je želja da kao njihov naslednik na trenerskom mestu nastavi rukometnu tradiciju u ovom selu.

Kada je reč o uslovima za treniranje, klub ima na raspolaganju balon halu i školsku salu, koje ne zadovoljavaju uslove za rad sa decom, ali uprkos lošim uslovima ekipa uspeva da trenira za predstojeću sezonu.

Najbolji deo kluba su devojke do 14 godina koje su učesnice Superlige Vojvodine u svojoj kategoriji, a sa ambicijom da uskoro postanu okosnica prvog tima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.