Delegacija Pokrajinske vlade završila posetu Štajerskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 14:38

Delegacija Pokrajinske vlade završila posetu Štajerskoj

Delegacija Pokrajinske vlade završila je posetu austrijskoj pokrajini Štajerskoj i iz Graca u Novi Sad nosi dva važna sporazuma i brojne pozive za saradnju, pretežno u oblasti privrede.

Prvi sporazum koji će u Novi Sad poneti delegacija Pokrajinske vlade Vojvodini omogućava pristup porodici više najrazvijenijih evropskih regija Savezu Alpe Jadran.

Drugi obezbedjuje uslove da Privredna komora Vojvodine bude važan partner Privrednoj komori Štajerske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ta komora okuplja više od 80 000 firmi i značajno doprinosi tome da Štajerska poslednjih godina u Austriji prednjači po privrednom rastu i inovacijama.

Sporazum su u Gracu potpisali predsednik vojvodjanske Privredne komore Boško Vučurević i potpredsednik štajerske Privredne komore Herbert Riter.

Ceo Zapadni Balkan, posebno Vojvodina, za nas su veoma interesantni i značajni. Najpre zbog železničke povezanosti ka jugu, ali isto tako i zbog ekonomske integracije u Evropsku uniju, kako bismo zajednički mogli da postignemo ekonomski uspeh, rekao je Riter.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević kaže da je velika čast potpisati sporazum sa jednom od najrazvijenijih pokrajina u Austriji.

Sve ovo je, inače, deo Akcionog plana dve komore i prve konkretne rezultate čekamo na velikom biznis forumu, 15. novembra u Novom Sadu, kao i u uzvratnoj poseti naših privrednika Gracu krajem ove ili početkom naredne godine, rekao je Vučurević.

Pozivi za saradnju sa Vojvodinom tokom ove posete upućeni su mnogim kompanijama Štajerske.

Najviše interesovanja pokazali su u Kargo centru Graca, jednom od deset najvećih logističkih centara u Evropi. Kažu da se najbolje preporuke za to Dunav, naše luke, brze pruge i autoputevi.

Privreda je proteklih dana bila vodeća tema razgovora u Gracu. Bilo je ipak mesta i za razmenu iskustava u oblasti kulture,a pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković obišao je tamošnju Onkološku kliniku i dogovorio saradnju sa Kliničkom centrom Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.