Dela Henrija Mura u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2014, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dela Henrija Mura u Novom Sadu

Izložba grafika i skulptura britanskog umetnika Henrija Mura danas je predstavljena u Novom Sadu, a građani će moći da je vide od petka u Muzeju Vojvodine.

Direktorka Muzeja Agneš Ozer najavila je otvaranje izložbe za petak 7. novembra i zahvalila se Vladi Vojvodine za podršku u organizaciji.

Ona je izrazila nadu da će izložba izazvati pažnju, kako savremenika stvaralaštva Henrija Mura, tako i mladih koji se tek upoznaju sa pojmom moderne umetnosti u XX veku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čiji je predstavnik on bio.

Izložba "Henri Mur – grafičar" koncipirana je kao putujuća izložba i predstavlja presek njegovog rada od 1934. do 1984. godine.

Pre Novog Sada, izložba radova Henrija Mura bila je organizovana u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grafike Henrija Mura u Novom Sadu

Izvor: Beta, 03.Nov.2014

BEOGRAD, 3. novembra 2014. (Beta) - Izložba "Henri Mur, grafičar" biće otvorena u petak, 7. novembra u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu, a pored 80 grafika biće izloženo i šest skulptura tog umetnika, najavili su u ponedeljak organizatori...Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, na izložbi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.