Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 18.Jan.2024, 17:58

Definisan program aktivnosti po pitanju očuvanja Spomen groblja u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA -Danas je u Sremskoj Mitrovici održan sastanak u vezi sa definisanjem programa aktivnosti na očuvanju sećanja na žrtve genocida koji je hrvatska država sprovela nad Srbima, Jevrejima i Romima tokom Drugog svetskog rata, a posebno na žrtve zloglasne akcije ratnog zločinca Viktora Tomića (avgust i septembar 1942. godine). Sastanku su prisustvovali gradonačelnica Sremske […]
Vest Definisan program aktivnosti po pitanju očuvanja Spomen groblja u Sremskoj Mitrovici objavljena je na sajtu Vojvodina uživo.

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...






Povezane vesti

Nakon sankanja na spomen-groblju u Sremskoj Mitrovici, najavljene kulturne i obrazovne akcije

Izvor: Danas, 19.Jan.2024, 11:45

Predstavnici Sremske Mitrovice, Muzeja žrtava genocida i Zavoda za zaštitu spomenika kulture ocenili su da postoji potreba za većom aktivnosti na afirmaciji kulture sećanja na streljane u tom gradu u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VojvodinaUzivo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VojvodinaUzivo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.