Dečji festival u Kikindi: “Ta se pesma ljubav zove”

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2018, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečji festival u Kikindi: “Ta se pesma ljubav zove”

U Kikindi je održan Internacionalni festival muzike za decu “Ta se pesma ljubav zove”, koji je deveti put okupio 19 solista iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije. 

Deca su se nadmetala u izvođenju dečjih pesama, a Gran pri festivala priprao je jedinom muškom izvođaču Danilu Milosavljeviću iz Banjaluke, koji se predstavio pesmom “Simpatija”. Nagrada za sveukupno stvaralaštvo pripala je horu Radio teleizije Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << “Kolibri”.

Dirigent i kompozitor kikindskog hora “Čuperak” i idejni tvorac festivala, Svetlana Milić, istakla je da je svake godine na festivalu prisutno sve više numera i da se iz godine u godinu autori sve više trude i nadmeću na veoma visokom nivou. Festival je podržala Gradska uprava Kikinda od njegovog nastanka jer predstavlja organizaciju koja neguje kulturu u gradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.