Dečjem selu uručena humanitarna pomoć

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2019, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečjem selu uručena humanitarna pomoć

Dečjem selu danas je uručena humanitarna pomoć, koju su prethodnih nedelja prikupljali učenici 34 osnovne i 16 srednjih škola sa teritorije Južnobačkog okruga.

Petu godinu zaredom, garderoba, igračke, školski pribor, obradovali su najmlađe stanovnike Dečjeg sela.

Kako ističe direktor, takva pomoć je podstrek deci da razvijaju lepotu darivanja, te da se i sami organizuju i pomažu drugoj deci kojoj je pomoć neophodna.

„Nama ova pomoć znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << višestruko, kao prvo znamo da neko misli na nas, znamo da neko hoće da nam pomogne, a drugo, potrošni materijal, sredstva za higijenu su nam uvek potrebni, jer kao što znate to se uvek koristi, to se uvek troši za školske potrebe, za kreativne radionice", kaže Mirko Jankelić, direktor Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici.

Da je radost u darivanju, potvrdila su velika srca đaka koji su zajedno sa svojim roditeljima, nastavnicima i profesorima učestvovali u akciji prikupljanja humanitarnih sredstava.

„Cilj nam je da podstaknemo i ostale ljude dobre volje da budu humani, da o našoj budućnosti, a naša budućnost su deca, da sa bilo kojim znakom pažnje obratimo pažnju na tu decu, da im poklonimo trenutke provedene s njima, a pogotovo ukoliko smo u materijalnoj mogućnosti da im olakšamo njihov boravak ovde, školovanje njihovo i njihovo odrastanje", kaže Milan Novaković, načelnik Južnobačkog okruga.

U Dečjem selu u Sremskoj Kamenici nalazi se 92 dece, od toga 15 studenata. Sa njima radi 10 vaspitača.

Danas smo uručenjem ove humanitarne pomoći uvideli da se dobrota nalazi u srcima ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.