Deci sa retkim i hronično nezaraznim bolestima potrebna je podrška od vrtića (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2023, 15:05

Deci sa retkim i hronično nezaraznim bolestima potrebna je podrška od vrtića (AUDIO)

Deca sa retkim i hronično nezaraznim bolestima imaju prava na kvalitetno obrazovanje. S obzirom da su vrtići prva institucija u koju mališani kreću veoma je važno je da zaposleni u njima budu podrška i deci i roditeljima.

Na ovu temu za Radio Novi Sad govorila je Ivana Badnjarević iz udruženja "Hrabriša", povodom Međunarodnog dana retkih bolesti:

Neka rešenja su već pronađena ocenjuje Branka Čonkić iz "Radosnog detinjstva":
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Napredak je evidentan i u pripremi registra  osoba sa retkim bolestima. On bi mogao da pokaže koliko se u našoj zemlji tačan broj osoba  koje se bore sa retkim bolestima, a u njemu je do sada evidentirano 2000 osoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.