Decenija Novosadskog Novog teatra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2018, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Decenija Novosadskog Novog teatra

Predstavom za decu „Krvava bajka" i tamburaškom komedijom „Ženidba na čardaku", Novosadski Novi teatar, jedino pozorište u Novom Sadu bez svoje teatarske kuće, obeležio je deset godina postojanja.

Kada je u pozorišnoj sali Gimnazije „Laza Kostić" na Telepu, 22. septembra 2008. godine odigrana predstava za decu „Kukuriku bajka", puni entuzijazma i ideja glumci, okupljeni sa namerom da na toj sceni osnuju teatar, nisu ni pretpostavljali kolilko je zahtevno održavati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << redovan pozorišni repetoar bez velikog finansijskog planiranja.

Ali jaka želja za igrom i entuzijazam za stvaranje još jedne teatarske adrese u Novom Sadu, deset godina kasnije Novosadski Novi teatar čine prepoznatljivim punktom pozorišnog života grada.

Nakon jedne decenije ustanovljen je redovan repertoar, odigrano 18 premijera, odnosno preko stotinu izvedbi koje je pogledalo više od 100.000 posetilaca i time sebe uvrsti u Zajednicu profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Prvu deceniju rada, Novosadski Novi Teatar obeležio je skromno, najpre predstavom za decu koja je odigrana u pre podnevnim časovima, potom i tamburaškom komedijom „Ženidba na čardaku" u večernjem terminu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.