Dani planinara Srbije od 14. do 16. juna na Fruškoj gori, u Vrdniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2024, 06:08

Dani planinara Srbije od 14. do 16. juna na Fruškoj gori, u Vrdniku

Akcija od posebnog značaja Planinarskog saveza Srbije - Dani planinara Srbije - održaće se od 14. do 16. juna na Fruškoj gori, u Vrdniku. Tehnički organizatori su PD "Zmajevac" iz Vrdnika i PK "Borkovac" iz Rume, a ovo je uvek lepa prilika da se okupe klubovi i društva iz cele zemlje, da planinari uživaju u prirodi, druže se, razmene iskustva, pa i da se takmiče u raznim disciplinama. Prošle godine u Ovčar Banji bilo je više od 1.500 ljudi iz 70 klubova iz Srbije.

Svečano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otvaranje manifestacije je u subotu u 9.30 časova na centralnoj bini, na terenu Fudbalskog kluba Rudar, Trg Cara Lazara bb. Na toj lokaciji će biti start i cilj svih sportskih manifestacija, osim planinarskog višeboja, kao i proglašenje pobednika i svečano zatvaranje.

Tokom tri dana biće organizovana mnogobrojna takmičenja i razne aktivnosti.

U petak uveče od 19 časova u Vrdniku, u zgradi Kasina, održaće se promocija knjige "Znameniti planinari Vojvodine", autora Borivoja Veljkovića i Milivoja Erdeljana, a posle toga u 20 časova sledi projekcija planinarskog filma.

Za subotu su predviđene dve pešačke ture (kraća od 9 km i duža od 18 km), državno prvenstvo u planinarskoj orijentaciji, planinarski višeboj na Beočinskim livadama, ispod Brankovca, predavanje iz oblasti speleologije i rok koncert za kraj dana i sumiranje utisaka.

Nedelja je rezervisana za još jednu pešačku turu (14 km), državno prvenstvo u trekingu i Tehnički dan Službe vodiča Planinarskog saveza Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.