Dani matematike danas i sutra u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2016, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dani matematike" danas i sutra u Novom Sadu

Na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu danas i sutra, 9. i 10. decembra, biće održana manifestacije "Dani matematike u Novom Sadu" koja ima za cilj promociju matematike i međusobno povezivanje matematičara - o učenika srednjih škola do profesora u školama i na univerzitetima.

Program počinje danas u 9.30 časova, kada će u holu ispred Amfiteatra 1 na PMF-u biti otvorena izložba postera "Matematika kroz vekove".

Od 10 do 14 časova održava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se Simpozijum "Savremeni problemi matematike", sa pet zanimljivih preglednih predavanja, koja će dati sliku o najaktuelnijim problemima matematike kojima se bave naučnici sa Departmana za matematiku i informatiku.

Predavanja su koncipirana tako da ih mogu pratiti i ne-eksperti tih oblasti, profesori i saradnici sa Univerziteta, profesori gimnazija i srednjih škola, ali i učenici završnih razreda gimnazija, navodi se u pozivu.

U gimnaziji "Isidora Sekulić", sa početkom u 18 časova, biće održan sastanak Seminara za Istoriju matematike. Učesnici će imati prilike da čuju predavanje "Matematika i tajna lepote" i pogledaju predstavu učenika i učenica Srednje mašinske škole "Matematika ili stvarnost". Ideja je da se sastanci seminara održavanju jednom mesečno, uvek u drugoj srednjoj školi, odnosno gimnaziji.

U subotu 10. decembra na programu je Konferencija "Kako motivisati učenike za matematiku ?" i okrugli sto "Kuda ide nastava matematike". Početak je najavljen za 9 časova, a prijavljeno je preko 140 učesnika i učesnica.

Manifestaciju "Dani matematike u Novom Sadu" organizuju Prirodno-matematički fakultet, Društvo matematičara Novog Sada i Srpsko naučno matematičko društvo.

Dodatne informacije mogu se pronaći ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.