Dani jegričke u Temerinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2022, 16:24

"Dani jegričke" u Temerinu

U Temerinskom parku prirode Jegrička održana je 11-a manifestacija „Dani jegričke“, a cilj je da se najmlađima ukaže na značaj očuvanja životne sredine. Ove godine biće pokrenuta i dečja škola ribolova, u okviru koje će najmlađi učiti o značaju ribe u ekosistemu.

Na ovogodišnjoj manifestaciji “Dani Jegričke” deca iz temerinskih osnovnih škola, imala su priliku da učestvuju u likovnoj radionici, školi ribolova, izradi kućica za ptice, kao i da uživaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u vožnji katamaranom.

"Reka Jegrička od 65 kilometara svog toka, 18 kilometara protiče kroz opštinu Temerin, i izuzetno je bogata kada je u pitanju flora i fauna koja je raznovrsna po brojnim ekosistemima. tim više nama je značajno da mi kao lokalna samouprava zajedno sa javnim preduzećem i upravljačem Vodama Vojvodine, radimo zajedno na očuvanju ovakvih prirodnih dobara", rekao je Dejan Bradaš, zamenik predsednika Opštine Temerin

Plan za ovu godinu je da se prvi put pokrene dečja škola ribolova, kažu iz „Voda Vojvodine“.

"Jako sam ponosan na to što Vode Vojvodine ove godine počinju da, odnosno što su počele ove godine da vrše školu ribolova da vršimo mala predavanja i o ekologiji i trudićemo se da imamo dobre predavače svaki put i da deci to načinimo da bude što više zanimljivo, kako bi to zaista počeli da usvajaju", rekao je Srđan Kružević, direktor „Vode Vojvodin".

Manifestacija se tradicionalno održava od 2011-te, kada je Jegrička proglašena za zaštićeno područje u kojoj živi više od 190 vrsta ptica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.