Danas završen raspust u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2020, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas završen raspust u Vojvodini

Za đake u Vojvodini danas je završen raspust. Vratili su se u školske klupe posle tri nedelje. Proveravali smo da li su se učenici odmorili i da li su spremni za drugo polugodište i nove školske obaveze.

Od školskih obaveza a naročito ustajanja, mnogi školarci su se odvikli. Dok se jedni i nisu žurili da uđu u školu, drugi su se pak radovali prvim danima škole ali i svojim drugarima iz razreda.

Saveti učitelja za vreme trajanja raspusta bili su da se đaci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pre svega, odmore a nakon toga i da malo ponove gradivo koje se učilo u prvom polugodištu. Nakon duže pauze, teško je krenuti sa usvajanjem novih znanja, a učitelji su spremni makar malo da "progledaju kroz prste".

"Možda malo da, sad evo, do kraja ove nedelje da, ali već od sledeće nedelje očekuju nas već i provere znanja, kontrolni zadaci tako da je veoma bitno da već krenemo sa radom", kaže Danijela Stoiljković, učiteljica.

Sa druge strane, one malo starije đake očekuje polaganje male mature, gde se ipak ove godine neće menjati način polaganja testa već će biti kao i do sada.

"Zbirke još nisu izašle, mislim da ovih godina neće biti nikakvih promena u odnosu na prošlu godinu, da će se polagati u tri dana, jednako kao i prošle godine: srpski, matematika i kombinovani test. Ako bude nekih izmena, mislim da će one važiti tek od sledeće godine", kaže Nedeljko Đorđić, direktor OŠ "Đorđe Natošević".

Pripreme za test su počele još od septembra dok će zbirke biti spremne do polovine februara, a probni test za malu maturu najavljen je za mart.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.