Danas osveženje, kiša do kraja dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2011, 02:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas osveženje, kiša do kraja dana

NOVI SAD -

Osveženje s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, zahvatiće ujutru i pre podne severne i zapadne krajeve Srbije, a do kraja dana proširiće se i na ostale delove zemlje, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbiju.

Lokalno su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode. Duvaće severozapadni, slab i umeren, na severu i severozapadu krajem dana povremeno jak vetar.

Jutarnja temperatura biće od 13 do 22 stepena, najviša dnevna od 26 na severu do 35 stepeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na jugu i istoku Srbije.

U Novom Sadu će pre podne biti pretežno sunčano. Popodne i uveče očekuje se osveženje, kada su mogući lokalni pljuskovi i grmljavine. Duvaće severozapadni, slab i umeren, krajem dana i u toku noći povremeno jak vetar. Jutarnja temperatura biće oko 22 stepena, najviša dnevna oko 29 stepeni.

U Srbiji će u subotu i nedelju biti promenljivo oblačno i osetno svežije s ređom pojavom kiše ili lokalnih pljuskova. Duvaće severozapadni, pojačan vetar, koji će u nedelju biti u postepenom slabljenju.

U ponedeljak će biti malo toplije, pre podne pretežno sunčano, a posle podne u istočnim krajevima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Do kraja perioda biće nestabilno s pojavom lokalnih pljuskova i grmljavina u popodnevnim i večernjim časovima.

Dnevna temperatura biće u granicama proseka ili malo ispod prosečnih vrednosti.

Biometeorološka prognoza za danas

Vremenske prilike će nepovoljno uticati na opšte stanje zdravlja većine hroničnih bolesnika. Kod meteoropata će biti najizraženiji reumatski bolovi, glavobolja i promenljivo raspoloženje.

Zbog visokih temperatura na jugu zemlje, savetuje se opreznost.

U saobraćaju se preporučuje maksimalna pažnja.

Detaljniju vremensku prognozu možete pogledati ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.