Danas osetno hladnije, u brdsko-planinskim predelima znatno više snega

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2023, 01:05

Danas osetno hladnije, u brdsko-planinskim predelima znatno više snega

Danas će biti osetno hladnije. U većini predela formiranje snežnog pokrivača visine do 10 cm, u planinskim predelima i preko 15 cm. Posle podne i uveče prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od -2 do 1, dnevna od 1 do 5 stepeni. U Novom Sadu kiša i sneg ujutru, posle podne suvo. Najviša temperatura 2 stepena.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas u brdsko-planinskim predelima na zapadu i jugozapadu Srbije doći do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povećanja visine snežnog pokrivača za 10 do 15 centimetara, lokalno i više.

Na području zapadne i jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

21.01.2023. Subota: Oblačno i hladno, u nižim predelima sa mešovitim padavinama (kiša i sneg), u planinskim predelima sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača. Posle podne i uveče u centralnim,istočnim i južnim krajevima prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar na severu slab i umeren severoistočni, u ostalim krajevima istočni i jugoistočni.Najniža temperatura od -2 do 1, najviša od 1 do 5 stepeni. Uporozenja: Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥5cm za 6h, verovatnoća 90 odsto. Povećanje snežnog pokrivača ≥ 15cm za 12h na područjima iznad 1000 metara nadmorske visine, verovatnoća 90 odsto.

22.01.2023. Nedelja: Umereno do potpuno oblačno suvo i hladno tokom dana uz kratkotrajno razvedravanje. Vetar slab, promenljiv.Najniža temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 2 do 8 stepeni.

23.01.2023. Ponedeljak: Umereno do potpuno oblačno, u nižim predelima sa mešovitim padavinama, kišom i snegom, a u brdsko-planinskom području sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, u košavskom području i planinskim predelima istočne Srbije povremeno i jak, jugoistočni i istočni.Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša dnevna od 3 do 9 stepeni. Uporozenja: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 80 odsto.

24.01.2023. Utorak: Umereno do potpuno oblačno, u nižim predelima sa mešovitim padavinama, kišom i snegom, a u brdsko-planinskom području sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, u košavskom području i planinskim predelima istočne Srbije povremeno i jak istočnih pravaca.Najniža temperatura od -1 do 3, a najviša dnevna od 2 do 6 stepeni. Uporozenja: Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 80 odsto.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 25.01.2023. do 29.01.2023.)

Početkom naredne sedmice u košavskom području istočni i jugoistočni vetar u pojačanju. U sredu (25.01.) prestanak padavina, a zatim se do kraja perioda provejavanje slabog snega očekuje tek ponegde u planinskim predelima. Temperatura u manjem padu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.