Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2024, 13:24

Danas je Svetski dan šuma (AUDIO)

Simbolično, na sam početak proleća, kada se priroda budi, 21-og marta obeležava se Svetski dan šuma. Generalna skupština ustanovila je ovaj dan 1971. godine kako bi se ukazalo na značaj drveća i brojne koristi koje imamo od šuma ali i kako bi se podigla svest o potrebi da ih očuvamo. Ove godine Dan šuma obeležava se pod motom “Šume i inovacije – nova rešenja za bolji svet”.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šumarska manifestacija u lovištu Karakuša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2024

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana šuma, koji je se obeležava svakog 21. marta od 1971. godine, u lovištu Karakuša kod Rume je održana manifestacija sa temom "Šume i inovacije: Nova rešenja za bolji svet."

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.