Dan posvećen jabuci obeležen sa osnovcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan posvećen jabuci obeležen sa osnovcima

Rajskom voću, posebnu pažnju poklonili su i mališani iz Čalme, Mačvanske Mitrovice i Laćarka. Moglo se čuti i naučiti mnogo toga, a deca već imaju predznanje o blagodetima ovog voća.

Dan posvećen jabuci organizovan je u preventivnoj službi stomatologije u Sremskoj Mitrovici. Zdravstveni radnici kroz raznovrsne sadržaje družili su se sa osnovcima.

Prema rečima načelnice stomatološke službe mitrovački mališani sa teritorije Grada Sremska Mitrovica svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predznanje o važnim datumima ovde nadograđuju novim saznanjima.

Mališani su sa pažnjom i uživanjem slušali predavanja, postavljali pitanja, pa su tako saznali i to da na svetu postoji 7 i po hiljada sorti jabuke, da je najteže izmerena imala 1 i po kilogram i da je uvrštena je u Ginisovu knjigu rekorda, te da pripada porodici ruža.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.