Da li se poslodavci i zaposleni pridržavaju novih mera protiv širenja virusa?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020, 19:59

Da li se poslodavci i zaposleni pridržavaju novih mera protiv širenja virusa?

Na snazi je novi pravilnik za poslodavce i zaposlene sa preventivnim merama za spečavanje širenja koronavirusa. Istraživali smo da li se poslodavci, ali i Novosađani pridržavaju tih mera.

U proteklih pet dana, od kako za Novi Sad važe strože mere prevencije, gradska uprava za inspekcijske poslove izrekla je 31 kaznu.

"Radii smo i noćas i izrekli 6 prekršajnih naloga. To su privredni subjekti od trgovinskih formata, ugostiteljskih objekata do objekata koji priređuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igre na sreću koji nisu poštovali mere koje je Krizni štab izrekao", kaže Miroslav Laketić, načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove.

U najvećem broju slučajeva kazne su izrečene zbog dužeg radnog vremena, a iz inspekcije naglašavaju da cilj kažnjavanja nije represija već edukacija poslodavaca i građana o važnosti prevencije.

"Ostalo je ono da naši sugrađani shvate da je neophodno sve ovo što smo rekli na početku. Ta distanca je vrlo važna, nošenje maske i to grupisanje tj. okupljanje zaista ima za posledicu sve ovo što se dešava sa epidemiološkom situacijom na nivou grada", napominje naš sagovornik.

Nove mere podrazumevaju zabranu okupljanja više od 10 ljudi, skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata i prodavnica, ograničavanje broja ljudi spram kvadrature, a od sutra sve poslodavce očekuju još stroža pravila rada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.