Da li će biti rekonstrukcije Satelitske pijace?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2017, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će biti rekonstrukcije Satelitske pijace?

U poslednjih nekoliko godina sve pijace u gradu su uređene ili proširene, a rekonstrukcija je zaobišla jedino satelitsku pijacu.Iako su se žitelji tog dela grada obradovali najavljivanoj rekonstrukciji, od nje se odustalo zbog nedostatka novca za izgradnju, kako je 2015-te najavljivano, Ipak, deo pijace biće rekonstruisan naredne godine, kada tržnica  planira da izgradi novih 15 montažnih lokala. Mi smo proverili u kakvim uslovima danas trgovci rade na pomenutoj pijaci i hoće li biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekonstrukcije.

Stari lokali i krov nad tezgama koji prokišnjava, samo su mali deo atmosfere na Satelitskoj pijaci u kojoj svakodnevno borave trgovci, ali i kupci. Neretko se od žitelja Satelita i Novog Naselja može čuti da tu pijacu izbegavaju, jer im izgleda prljavo, a trgovci, koji su se obradovali najavljivanoj rekonstrukciji razočarani su, jer su očekivali da će nakon niza godina konačno dobiti humanije uslove za rad. Ono što im trenutno zadaje najviše muke jeste krov nad tezgama.

Trebalo popraviti to bi trebalo krov da se malo proširi da nam ne pada kiša, sneg navejava, tu mi šampinjoni, bukovače, sve to pasulj vlaži kaže za RTV prodavac Prole Mirjana.

I Zoran Janjić misli da bi trebalo popraviti  krov da se malo proširi da nam ne pada kiša, sneg navejava, tu mi šampinjoni, bukovače, sve to pasulj vlaži.

Zora Gluvić prodavačica za tezgom kaže da bi bilo lakše kad bi se pijaca renovirala." Kao na svakoj pijaci, beton, hladno, zima, nešto baš i ovaj krov nam nije uredu, curi na sve strane, malo bi ipak Tržnica trebala da povede računa, tu nam je jako slab odvod, tu stalno kad je kiša plivamo u vodi šta da vam kažem nije baš nešto, dobro nisu skupe ni pijačarine iskreno"

Iako je potpuna rekonstrukcija Satelitske pijace obustavljena, iz JKP „Tržnica“ kažu da na tu pijacu nisu zaboravili i da trenutno tragaju za najboljim rešenjem. Objašnjavaju da trenutno čekaju da se krene sa probijanjem Bulevara Bate Brkića, kako bi mogli da planiraju radove, jer će probijanjem tog bulevara jedan deo pijace biti srušen, najverovatnije stari lokali. Trgovci iz tih lokala biće preseljeni u nove, pa će jedan deo problema na Satelitskoj pijaci biti rešen.

Dušan Bajić direktor JKP "Tržnica" nagovestio je radove."

Mi smo predvideli u planu za sledeću godinu da uđemo u investiciju sličnih lokala montažnog tipa , koji bi bili uz ogradu ovog, pod znacima navoda novoizgrađenog dela Tržnice, tih 15 lokala i koji bi bili odmah na trotoaru tako da status lokala se ne bi bitno pogoršao".

Iz "Tržnice“ navode da Novo Naselje i taj deo grada zaslužuju veću i bolje uređenu pijacu, a kako kažu, to bi se postiglo izmeštanjem pijace na novi lokalitet. Ovo je samo jedno od rešenja za Satelitsku pijacu, koje iziskuje vreme, a hoće li biti prihvaćeno kao najbolje, preostaje nam da sačekamo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.