DSS protiv rebalansa budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2011, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS protiv rebalansa budžeta

NOVI SAD -

Poslanici Demokratske stranke Srbije (DSS) će glasati protiv rebalansa pokrajinskog budžeta za ovu godinu, najavio je danas portparol Pokrajinskog odbora te partije Milenko Jovanov.

"DSS je bio protiv i izvornog budžeta, smatrajući da nije bio ni štedljiv, niti razvojni, kako je tvrdila vladajuća koalicija, a ni najavljeni rebalans ne obećava da će privredi i građanima biti bolje", dodao je on na konferenciji za novinare u sedištu PO stranke.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njegovim rečima rebalans predviđa da se, pored ostalog, Fondu za kapitalna ulaganja doda još 750 miliona dinara, ali se nigde, ni na sajtu Fonda, ne kaže gde će taj novac biti potrošen.

"Bilo bi lepo da direktor Fonda Momčilo Milović, kada već odlazi u Trst na mesto konzula, Skupštini Vojvodine podnese detaljan izveštaj o svom radu, uz poseban osvrt na trošenje novca u opštinama gde su bili izbori", rekao je Jovanov.

Portparol PO DSS-a je izneo primedbe i na korišćenje novca iz Fonda za razvoj poljoprivrede.

"Nema jasnog plana za trošenje sredstava iz tog izvora, a poslednji konkurs na sajtu Fonda nosi datum 18. novembar 2010. godine. Imajući u vidu da se veliki deo oranica i danas nalazi pod vodom, da je sezona za veliki broj paora potpuno propala, takav odnos prema poljoprivredi je skandalozan", zaključio je Jovanov.

Poslanici Skupštine Vojvodine raspravljaće o rebalansu budžeta na sednici zakazanoj za 1. jun, a Vlada Vojvodine je predložila povećanje sadašnjeg budžeta za 1,12 milijardi dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.