DSS: Bošnjaci uživaju ista prava kao i svi građani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Bošnjaci uživaju ista prava kao i svi građani

Okružni odbori DSS Raškog i Zlatiborskog okruga osudili su danas govor mržnje i "ratnohuškačke" izjave Sulejmana Ugljanina sa mitinga u Novom Pazaru i poručili da navodi o diskriminaciji Bošnjaka nisu istiniti i da oni uživaju sva prava kao i ostali građani Srbije.

"Te tvrdnje o navodnoj diskriminaciji i ugroženosti Bošnjaka su neistinite i izmišljene. Da Bošnjaci uživaju sva prava i da su ravnopravni građani Republike Srbije najbolje znaju oni sami i mi, Srbi, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa njima živimo u Raškoj oblasti", navodi se u saopštenju DSS.

Cilj takvih tvrdnji je, poručuju, destabilizacija države Srbije i "unošenje nemira i zabrinutost među građane Raške oblasti".

"Posebno je opasna Ugljaninova izjava o NATO, koja suštinski predstavlja poziv za okupaciju Srbije ili, pored Kosova, još jednog dela njene teritorije, te zbog toga DSS očekuje adekvatnu reakciju nadležnih državnih organa", navode.

Ističu da su najveći problemi Raške oblasti "katastrofalna ekonomska i socijalna situacija, siromaštvo i glad koji se šire, koji jednako ugrožavaju i Srbe i Bošnjake i zbog čega se i jedni i drugi ubrzano iseljavaju iz ovih krajeva".

DSS poziva Vladu Srbije da preuzme hitne mere za ekonomski oporavak Raške oblasti.

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Sulejman Ugljanin je pre dva dana tokom protestne šetnje i skupa pod sloganom "Za pravnu sigurnost, jednakost pred zakonom i za evropsku budućnost", koju je BNV organizovala u Novom Pazaru zbog, kako tvrde, diskriminacije Bošnjaka u Srbiji, izjavio:

"Želimo da od ove šovinističke tvorevine koju zovu Srbija napravimo jednu demokratsku, modernu evropsku državu".

Na tu izjavu Ugljanina reagovao je potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je ocenio je da je to najveći apsurd i besmislica koju je taj političar izgovorio u poslednjih 25 godina.

"Šest godina dok je Ugljanin bio u Vladi Srbije, mi smo bili demokratska zemlja, a otkad nije u vladi, odjednom smo šovinistička država", rekao je tada Ljajić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DSS: Bošnjaci imaju jednaka prava

Izvor: B92, 22.Feb.2015

Okružni odbori DSS Raškog i Zlatiborskog okruga osudili su govor mržnje i "ratnohuškačke" izjave Sulejmana Ugljanina sa mitinga u Novom Pazaru...Oni su poručili da navodi o diskriminaciji Bošnjaka nisu istiniti i da oni uživaju sva prava kao i ostali građani Srbije..."Te tvrdnje o navodnoj diskriminaciji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.